Select your website

Ajută un bătrân!

Proiectul ”Adopt a granny” este derulat de către Dorcas în parteneriat cu mai multe organizații: Asociaţia Oastea Domnului – Gherla, Centrul Creştin Betania – Oradea, Pro Chisto et Ecclesia – Târgu-Mureş, Zalău și Oradea, Fundaţia Creştină Diakonia: Cluj-Napoca.

Scopul proiectului este ajutorarea persoanelor vârstnice pentru a-și îmbunătății modul de trai din punct de vedere material, emoțional și spiritual. Concret, în cadrul proiectului se oferă ajutor medical, mental şi spiritual unui număr de peste 700 de persoane vârstnice, aflate într-o situaţie disperată din următoarele zone: Cluj, Mureş, Sălaj, Bihor, Vaslui, Botoșani.

Beneficiarii primesc lunar un pachet alimentar, la care se adaugă îngrijire periodică la domiciliu, consiliere spirituală și activități de socializare: rugăciune, vizite în diferite locuri, excursii, tabere pe timp de vară.

De asemenea, se oferă ajutor pentru situațiile de urgență medicală cum ar fi unele operații, și acolo unde este cazul se acordă susținere pentru renovarea caselor și apartamentelor.